Vereniging van Tietze- en costochondritis patiŽnten

OK  
Aanmeldingsformulier lidmaatschap
De vereniging voor leden
Lotgenotencontact
Forum
Jaarverslagen
Nieuwsbrieven
Statuten en Huishoudelijk Reglement
Gedichten van patiŽnten
Promotie vereniging

Algemene info vereniging  >  Forum  >  Uitwisselen ervaringen  >  kaakpijn

kaakpijn

Angelique

17-12-2013

Hallo, bij mij hebben ze ook al een hele tijd geleden vastgesteld dat ik het syndroom van tietze heb. Ik had het vooral bij mijn borstbeen. Ik meende dat ik het aan mijn hart had en heb ook onderzoeken gehad voor mijn hart te controleren. Met zo'n kastje rondgelopen voor je hart, maar dat was allemaal niks mis mee. Nu heb ik sinds een tijd verschrikkelijke kaakpijn. Kloppende kaken. Zo erg dat ik er niet van kan slapen. Ik heb zelfs een kies laten trekken omdat ik dacht dat het daardoor kwam, maar de tandarts kon niks zien op de foto. Die kies had hij pas gevuld en ik dacht dat er iets niet goed was nadat hij hem gevuld had, omdat de erge pijn bleef. Hij zei dat hij hem wel zou trekken maar wist ook niet of het daardoor kwam.
Nu heb ik vanavond een afspraak met mijn huisarts en hoop ik dat ze me meer duidelijkheid kunnen geven. Ik voel me erg belabberd en dit is echt pijn in je kaken. Het kan soms alleen de rechterhelft zijn van mijn kaken, en nu heb ik het weer in de onderkaak.

marcel

09-07-2012

Wanneer ik in de wind gefietst heb vooral bij lagere temperaturen, krijg ik vaak een uur later pijn in mijn onderkaak. Na een uur gaat het meestal over.

Nathalie

04-01-2012

Hallo, ik heb ook last van Artritus/ syndroom van Tietze en Artrose in het kaakgewricht. Nu geven jullie aan dat Tietze iets met het kaakgewricht te maken heeft? Hebben jullie dan ook last van een beperkte mondopening van 20mm. Vraag ik mij dan af? ik ben nog onderbehandeling bij de Kaakchirurg en heb nog een Mri-scan in het vooruitzicht. Maar er is wel vastgesteld dat ik Artose heb in het linkerkaakgewricht!

peter

10-09-2011

Bedankt voor u berichtje.
er zit een liteken.
bij scherp eten en koud en warm drinken.
doet veel pijn.
de zenuw klop ook heel vaak.
mijn kaakbot herstelt ook heel slecht.
weet ook iemand wat ik daar aan kan doen?

Fieke Mvr. van Buggenum (lid)

08-09-2011

Dag Peter, heb ook al lang last van mijn kaken en kiespijn? Dit terwijl ik een prothese draag. Ga naar osteopaat daarna is het soms wat minder, hangt ook samen met tietze vermoed ik succes Fieke

peter

08-09-2011

Ik heb vier wortelkanaal behandelingen gehad. Ik kreeg hierna ontstekingen. Heb ze toen laten trekken.
Bleef hierna last houden.
Kloppende pijn.
Er word gezegd dat het een zenuw in het kaakbot is.
Heb alles al geprobeerd.
In Belgie hebben ze de kaak opengemaakt, en schoongemaakt.
De pijn blijft.
Heeft iemand nog advies voor mij?

11-01-2011

Ik heb ook last van mijn kaak (alleen rechts) en achteraf gezien denk ik dat dit ook met Tietze te maken heeft, alleen op het moment dat mijn kaakprobleem werd vastgesteld (ook wel TMD genoemd) wist ik nog niet dat ik last van Tietze had. Ik had veel pijn rondom mijn kaak/oor, hoofdpijn, steken achter m'n rechter oog, trekkende pijn bij mijn schedel aan de achterkant. Allemaal door mijn kaak. Ik ben uiteindelijk bij een speciale kaakfysiotherapeut terecht gekomen en de klachten zijn in ieder geval wel verminderd. Het zal wel een gevoelig plek blijven vermoed ik zo.

rob

23-11-2010

het onderzoek gaat plaats vinden aan de universiteit van utrecht. De uitkomst daarvan zal wel ff op zich laten wachten.van tno verwacht ik weinig,heb ik aan meegedaan en ging bijna alleen over geld.

Margaret

23-11-2010

Ola Rob
Ook ik dacht....toeval? Heb last in mijn knieen, duim, soms polsen en nek. Het lijkt meer op artrose heb ik het idee (of reuma??)
Ben heel benieuwd naar het TNO-onderzoek. Al bekend wanneer dat wordt uitgebracht?

rob

23-11-2010

hallo margaret, er komt nu pas wetenschappelijk onderzoek naar tietze.ik heb duidelijk het syndroom van tietze.maar last van mijn kraakbeen in heupen en knieen.toeval?

rob

23-11-2010

hallo margaret, er komt nu pas wetenschappelijk onderzoek naar tietze.ik heb duidelijk het syndroom van tietze.maar last van mijn kraakbeen in heupen en knieen.toeval?

Margaret

17-11-2010

Hoi Corrie

Ben erg benieuwd wat je internist aan info kan geven. Ik kan nl nergens iets vinden dat Tietze ook op andere plaatsen dan het borstbeen voorkomt.

corry

15-11-2010

op 10 januari ga ik naar de internist LUMC te leiden en vraag hem naar de mogelijkheid van de klachten veroorzaakt door Tietze ook ik heb last van handen enkels maar ook bij de slaap en dood moe zodra ik wat weet laat ik dat weten gr corry

Margaret

15-11-2010

Hallo, ik ben 56 jaar, woon in Portugal en bij mij is 3 jaar geleden door een voortreffelijke portugese arts de diagnose Tietze gesteld. Dit na hartonderzoeken etc. Voor de diagnose had ik nog nooit van Tietze gehoord, blij dat ik geen hartproblemen had maar niet blij met Tietze. Ook ik ben heel erg moe. Die vermoeidheid wordt nog erger als er een aanval aan zit te komen en na afloop ervan. Ik ben dan helemaal niets meer waard. Naast heftige pijn in mijn borst ook vaak pijn in schouderblad en sinds kort ook in mijn handen en nek. Al jaren heb ik ook regelmatig kaakpijn.
Ik begrijp via het forum dat de pijn in handen en nek misschien ook een gevolg vanTietze zijn, en dat meerdere mensen ook kaakpijn hebben. Zit Tietze dan door je hele lijf en niet alleen in het borstbeen?

Corry

14-11-2010

Ilona ja ook ik heb veel pijn in borst handen enkels kaak
en en moe heel moe
en onbegrip artsen
hou je taai gr, corry

Wim

24-10-2010

Hoi Jossie,

die onzekerheid is het ergst, Als je weet waar je aan toe ben kan je er mee leren leven, ik heb nu soms kaakpijn en vooral vlak voor een aanval.
Niet bij elke aanval heb ik die pijn gelukkig.
Sterkte.

jossie

24-10-2010

Gaat het dan nog zuiver om Tietze?

Ik vind dit zo moeilijk. Ik heb een diagnose EDS3 Ik ben dus hypermobiel met alle gevolgen van dien.
Tietze werd al eens eerder genoemd. Ik heb altijd pijn in mijn kaken. Volgens kaakchirurg zijn de gewrichtjes versleten, maar ik weet niet meer wat nu bij wat hoort. Ik ga ook zo twijfelen. Maar ja, pijn is pijn. Borstbeen doet altijd wel min of meer pijn. Maar ik krijg wel steeds meer aanvallen. Steken in mijn ribben had ik al op zeer jonge leeftijd. Rond mijn 16de.
Verder ook altijd moe.
Jossie

Wim

20-10-2010

PS

Ik heb veel last van mijn ellebogen,schouders, handen en rug.
Ook de hele dag moe.

Wim

20-10-2010

Hoi Ilona,
ik heb er de eerste keer veel last van gehad en wel zoveel last dat ik voor mijn hart het ziekenhuis in draaide.
Ik begrijp (dat was in mijn geval zo) dat dat door de spanningen komt omdat je denk dat het van je hart vandaan komt.
Een paar maanden later weer het zelfde gehad en toen zeiden ze dat ik stijf van de zenuwen stond en na onderzoeken niks aan mijn hart kunnen vinden.
Nu een jaar later kwam ik er door mijn fysiotherapeut achter dat ik tietze blijkt te hebben.
Ik heb nu veel minder spanningen maar nog wel veel pijn en gelukkig niet meer die in mijn kaken.
Ik kan je wel een advies geven, laat het een uitsluiten om met het andere makkelijker te leven.

Sterkte Wim.

ilona

20-10-2010

heb erg veel last van kaakpijn zijn er meer mensen die daar last van hebben tot nu toe zat het op borst polsen knieen enkels


Plaats een bericht

Naam
E-mailadres
Bericht     
Verstuur reacties naar mijn e-mailadres
Vul de code inInloggen leden

Klik hier om in te loggen

Aanmelden als lid

Het laatste nieuws

4-10

Uitnodiging Tietze-weekend 21 en 22 november

23-9

Up date bestuurswerkzaamheden

23-9

Batafurai-training 25-26 oktober a.s.

4-7

Tietze en Lyme

6-5

Uitnodiging netwerkbijeenkomst 21 mei 2015

meer nieuws

In het forum

Welke zorgverzekeraar vergoed lidmaatschap patientenvergeniging

zou het tietze zijn?

steunzolen

Hypnose

Tietze

help, kan iemand mij raad geven

Beenlengteverschil

Pijn klieren ??

Zere borst, tepel, arm en hand rechts

Maagpijn en Tietze ?

alle topics

29 november  |  2015  |  18:36 uur

Aantal bezoekers:

counter for myspace

Bekijk statistieken

Met dank aan onze sponsors:

Fonds Patienten- Gehandicapten- en Oudenbeleid (PGO) Reumafonds